Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van relevante backlinks naar uw website vanaf andere, onderwerp gerelateerde websites met als doel het verhogen van de populariteit waardoor uw website beter gevonden wordt in zoekmachines voor relevante zoektermen. Een backlink is een verwijzing naar uw website vanaf een andere website.

De populariteit van uw website wordt namelijk door Google gemeten aan de hand van het aantal (relevante) backlinks naar uw website, waarbij de laatste jaren de kwaliteit van de inkomende links steeds belangrijker is geworden.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Naast het hebben van unieke, relevante content op uw website is link building een van de belangrijkste factoren voor een goede ranking in Google en daarom een zeer belangrijk onderdeel van het zoekmachine optimalisatie proces. Rand Fishkin, een autoriteit op het gebied van zoekmachine optimalisatie, heeft ooit in een interview gezegd dat een goede ranking voor 80% door off page factoren (waaronder dus link building) en voor 20% door on page factoren worden bepaald.

Voordelen van link building voor uw onderneming:

  • Uw website wordt beter gevonden
  • Meer bezoekers
  • Meer omzet

Google is steeds beter in staat uw backlink profiel te analyseren en kan daardoor relatief snel zien of de backlinks naar uw site kunstmatig zijn verkregen door er bijvoorbeeld om te vragen en/of er voor te betalen, of op een natuurlijke wijze zijn ontstaan.

Het is dan ook van belang om het linkbuilding proces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen en uw linkprofiel langzaam en organisch te laten groeien. Zorg er dan ook voor dat u een gevarieerd backlink profiel opbouwt en dat er relevantie tussen de verwijzende site en uw website is. Probeert u ook variatie te krijgen in de soort backlinks naar uw website zoals bijvoorbeeld one-way links, wederkerige links, follow links en no follow links. Ook Social Media is in het hele link building verhaal steeds belangrijker geworden.

Samengevat:

  • Linkbuilding is nog steeds een zeer belangrijke factor binnen het SEO zoekmachine optimalisatie proces, waarbij de relevantie en kwaliteit van de links erg belangrijk zijn.
  • Linkdiversiteit is belangrijk voor een natuurlijk linkprofiel en een positie in de zoekresultaten.
  • Google is steeds beter in staat om onnatuurlijke linkprofielen en onnatuurlijke linkpatronen te herkennen, en gaat dit ook bestraffen.
  • Social Media wordt steeds belangrijker als link building strategie.
  • Het is verstandig om pas te starten met link builden als de site on page SEO geoptimaliseerd is, niet in de laatste plaats omdat potentiele linkpartners eerder geneigd zijn een verwijzing naar uw site op te nemen als uw site er goed geoptimaliseerd uitziet.

    seo informatie aanvragen